Gepubliceerd: 8 februari 2022

Mijn ervaring en visie

Mijn naam is Evi Hendriks. Als maatschappelijk werker heb ik inmiddels ruim 6 jaar ervaring in het werken met mensen en heb ik verschillende hoeken van de maatschappelijke opvang mogen zien. Ik heb gewerkt in de opvang, op woongroepen, als ambulant begeleider en zelfs op straat. Hier, aan het randje van de samenleving, zag ik vaak de lelijkste kant van het leven. Ik zag mensen op hun dieptepunt, mensen die soms alles kwijt waren geraakt. Ik zag veel pijn en verdriet. Ik zag echte mensen, zonder maskers, die het meestal niet mooier maakte dan het was, omdat ze niet meer konden. Ik zag de kern. En uiteindelijk leerde ik wat er echt toe doet, als er verder niks meer is. 
 

Ik leerde dat alles draait om menselijkheid, oprechte aandacht, verbinding, nabijheid en onvoorwaardelijke steun. Ik leerde dat een lichtje dat blijft schijnen soms alles is wat iemand nodig heeft om de weg terug weer te vinden en een beetje hoop en vertrouwen te krijgen. En ik leerde dat ik er juist voor deze mensen kon zijn, omdat ik vanuit mijn hart zelfs op de donkerste plekken een lichtje kon blijven schijnen. 
 

Ik heb met veel verschillende mensen gewerkt en ik heb ongelooflijk veel van ze geleerd. Ze hebben mij gevormd tot wie ik ben, en dit wil ik nu graag teruggeven. 


 

Met Evi & co-creatie wil ik mijn licht nog beter en breder laten schijnen. In de huidige indeling van zorg gaat er veel tijd verloren aan bureaucratische nevenwerkzaamheden. Voor mijn gevoel zit daar niet het echte werk en kan ik van veel grotere betekenis zijn als ik mijn energie richt op de mensen. Het is mijn wens om op een laagdrempelige manier zoveel mogelijk mensen te bereiken die wat extra licht kunnen gebruiken. Door nabijheid te creëren, een hand uit te steken, warmte te bieden en licht te schijnen daar waar het nodig is. Om op die manier zoveel mogelijk menselijkheid terug te brengen in onze samenleving. 

 

Door mijn achtergrond als maatschappelijk werker, is een signalerende houding mijn tweede natuur. Het is daarom ook dat er bij mij op dit moment intern veel alarmbellen gaan. Ik zie de noodzaak van dit moment: Ik zie de verdeeldheid in de samenleving toenemen. Ik houd mijn hart vast voor de jongeren, die het mentaal zwaar te verduren hebben in deze tijd. Eenzaamheid was al een groot thema en wordt in deze tijd nog meer versterkt. Ik zie mensen met een zwakke positie op de sociale ladder, verder afglijden. De GGZ en jeugdzorg lopen over. Er heerst onrust en de samenleving lijkt steeds meer te verharden.

 

Mijn hart roept dat ik iets moet doen. Ik wil bijdragen aan een oplossing, aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Vanuit dat diepe gevoel is Evi & co-creatie ontstaan, omdat ik vanuit mijn tenen geloof dat we er samen iets moois van kunnen maken.

 

 

‘BE THE CHANGE YOU WANT TO SEE IN THE WORLD’ MAHATMA GHANDI

Foto's bij dit nieuwsbericht

Meer verhalen